Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Pasaulslavenās grupas Enigma balss atklāj pilsētas svētkus un pārstāv Latvijas modi Somijā
Publicēts 28. jūnijā, 2011.
Jūnija vidū latviešu dziedātāja Alise Ketnere jeb Fox Lima, kas zināma kā grupas „Enigma” balss, piedalījās Somijas pilsētas Oulu pilsētas svētku atklāšanā. Dziedātāja izpelnījās atzinību ne tikai par muzikālo izpildījumu uz pasaules lielākā buru kuģa „Kruzenštern”, bet arī par īpaši piemeklētajiem Latvijas modes mākslinieku un dizaineru tērpiem.

Fox Lima jeb Alise Ketnere, kas kļuvusi zināma, pateicoties sadarbībai ar grupu „Enigma” un īpaši ar dziesmu „The Social Song”, spilgti pieteikusi sevi jau pagājušogad, veidojot koncerttūri Vācijā. Šogad dziedātājai bija gods prezentēt sevi un savu valsti Oulu pilsētas svētkos, kuros piedalījās prominentas Somijas amatpersonas. Klātesošo un mediju uzmanību izpelnījās Fox Limas skatuves tērps, kas līdzinājās gleznainam mākslas darbam un kuru darinājusi Latvijas modes māksliniece Inga Tauriņa. Savukārt pieņemšanā dziedātāja apkārtējos pārsteidza ar jaunā un daudzsološā Latvijas modes zīmola „Vitelli” kokteiļtērpu, kuram īpaši tika pieskaņota soma no zīmola „ArtBag”. Visi Fox Limas tērpi tapuši sadarbībā ar Latvijas modes mākslinieku un dizaineru interneta veikalu www.CreativeLatvia.com.

Oulu ir Somijas ziemeļu pilsēta, kas ir viena no lielākajām ostas pilsētām visā Ziemeļeiropā. Piejūras pilsēta zināma kā tehnoloģiju izgudrojumu meka, pateicoties Oulu zinātnes Universitātei, kur mācās jaunie inženieri. Pilsētā atrodas arī otrs lielākais mobilo tehnoloģiju koncerns „Nokia”.

Oulu pilsētas svētku ietvaros dziedātāja apmeklēja pieņemšanu pie pilsētas mēra. Par piedzīvotajām emocijām Fox Lima stāsta: ‘’Piedalīšanās prominentos ārvalstu pasākumos māksliniekam ir ne tikai iespēja parādīt sevi, bet arī prezentēt savu valsti. Man ir prieks, ka ārzemju viesus varēju pārsteigt ar veltēm, ko sarūpēja „Stendera ziepju fabrika” un Latvijas modes mākslinieku veikals www.CreativeLatvia.com, dāvinot modes zīmola „Mondolini” pārsteigumus. Lielu interesi (it īpašu dāmu vidū) radīja „Artbag” linu somiņas, kas ir smalkas un reizē ļoti vienkāršas. „Artbag” iecienījusi arī Oulu pilsētas mēra kundze, kurai somiņa lieliski piestāvēja pie gaišā bikškostīma. Uzstāšanas laikā man bija mugurā Ingas Tauriņas pasakainā zaļā princešu kleita. Trūkst vārdu, lai aprakstīt pašu kleitu... Paldies Latvijas dizaineriem, pateicoties kuriem Latviju prezentēju vislabākajā gaismā.’’ Tikpat lielu sajusmu dziedātāja pauda arī par viesošanos uz pasaules lielākā burukuģa „Kruzenštein”: „Dziedāju gan savas, gan pašmāju dziesmas, gan pasaules hitus. Pavadījumu uz klavierēm spēlēja kāds pianists, kuru iepazinos īsi pirms uzstāšanās. Tikai krietni vēlāk uzzināju, ka talantīgais puisis ir paša kuģa kapteiņa dēls.”

Latvijas modes veikals „Creative Latvia” jau iepriekš sadarbojies ar dziedātāju Fox Lima, rīkojot grandiozu rozā modes skati un piesaistot ārzemju mediju un tūristu uzmanību pasākuma „Go Blonde” ietvaros. „Creative Latvia” darbojas ne tikai kā veikals, bet arī informē un izglīto cilvēkus par modi gan Latvijā, gan ārzemēs. Modes mākslinieku un dizaineru interneta veikala mērķis ir popularizēt Latvijas modi pasaulē, tādējādi tiek veidota sadarbība ar Latvijas skatuves māksliniekiem, kas sevi spilgti pierāda ārzemēs. „Creative Latvia” piedāvā ne tikai tērpus, aksesuārus, bet arī unikālas dizaina un interjera preces. Veikals piegādā preces uz visām pasaules valstīm un rūpējas par ātru un drošu norēķinu sistēmu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: